Restaurace Perk
Restaurace s otevřenou kuchyní zaměřená na sezónní a české suroviny
Kontakt
+420 733 538 081
restaurace@hotelperk.cz
Úterý – Pátek
Sobota
Neděle
7.00 – 22.00
11.00 – 22.00
10.30 - 14.00
17. listopadu 413/1, Šumperk
OBĚD
30.7 - 2.8. | 11.00 - 14.00
Polévka
Rybí krémová polévka s fenyklem 1 | 3 | 9v ceně hlavního jídla
Minestrone zeleninová polévka, nudle 7 | 9v ceně hlavního jídla
Hlavní jídlo
Masové kuličky, rajčatová omáčka, tarhoňa 1 | 3 | 7 | 9
195
Smažené žampiony, šťouchané brambory, okurkový salát 1 | 3 | 9
195
Salát u uzeného pstruha, vejce, brambory Grenaille, citronový dresink, kopr 4 | 8 | 9 | 10
195
Hanger steak, pyré z bílé zeleniny, fazolky, chilli 7 | 9
240
Samostatná větší polévka
65
MENU Á la carte
úterý - pátek 17.00 - 21.00 | sobota 11.30 - 14.00 | 17.00 - 21.00
Předkrmy
Grilovaný kváskový chleba na ohni kořeněné máslo se sádlem, náš taveňák z farmářského sýru | 1 | 3 | 7 | 10
85
Tatarák z telecího vyzrálý kravský sýr, lískové ořechy, topinka z kváskového chleba 1 | 3 | 7 | 10
245
Rybí polévka s grilovanými paprikami, brambory, čabajka, kopr, kysané zelí 4 | 7
146
Dvě | Čtyři lokše se smaženým nakládaným kaprem, rebarbora, listová petržel s červenou cibulí a koprem 1 | 4
186 | 268
Chlebová placka špek iberico, brynza a červená cibule, černé ořechy 1 | 7 | 8
148
Velká jídla
Salát z melounu a rajčat medový dresing, máta, jarní cibulka a petrželka 6 | 11
252
Plněná grilovaná paprika kroupy, omáčka z letní zeleniny a libečku, balkánský kozí sýr 1 | 7
257
Filet ze pstruha květák a květákové pyré, špenát, máslová vinná omáčka, mandle 4 | 7 | 8
389
Kuřecí prso na grilu pečený salát, ančovičková majonéza a chlebová strouhanka, medvědí česnek, kuřecí omáčka 1 | 3 | 4 I 7 I 9 I 10
299
Roastbeef z rumpsteaku, naše hranolky, čerstvý salát, celer a ředkvičky 3 I 7 | 9 I 10
359
Naše ravioly plněné kachnou,rebarbora, salát, lískové ořechy, omáčka z červeného vína 1 | 3 | 7 | 8 | 9
386
Smažená vepřová líčka bramborové ragú s pórkem a hráškem, libeček, hořčičná semínka 1 | 3 | 7 | 9 I 10
339
Steak z hovězí loupané plece omáčka stroganoff, lišky, smažené brambory, crème fraîche 1 | 7 | 9 | 10
652
Ochutnejte Perk Pětichodové degustační menu | Chleba a náš taveňák, kořeněné máslo | Kapr na lokši, rebarbora, petržel | Marinovaný meloun, rajčata | Loupaná plec na ohni, stroganoff, smažené brambory | Kokina
790
Cukrárna
Kokina set tří malých sladkých jednohubek 1 | 3 | 7
146
Naše zmrzliny | Sorbety Dle denní nabídky
76
SNÍDANĚ
pondělí - pátek 7.00 - 10.00
Menu
Míchaná vejce na briošce, jarní cibulka, tvarohová pomazánka, salát 1 | 3 | 7
145
Dvě vejce do skla pěna ze sýru Gran Moravia, pažitka, naše snídaňová bulka 1 | 3 | 7
155
Snídaně Perk párky s hořčicí, vařené vejce s pěnou ze sýru Gran Moravia, tvarohová pomazánka, slanina, zelenina, kváskový chleba 1 | 3 | 7 | 10
195
Kváskový chleba s kozím sýrem ředkvičky, mačkaný hrášek, pečená semínka a ořechy 1 | 7 | 8 | 11
115
Vafle s karamelovým krémem, borůvkový rozvar, zakysaná smetana 1 | 3 | 7
135
Jogurt s naší ořechovou granolou a marmeládou z meruněk, ovoce 1 | 7 | 8
85
Snídaňové nápoje
Filtrovaná voda neperlivá | perlivá
40
Ovocné limonády 0,35 L dle denní nabídky
60
Mošt jablečný 0,2 L
50
Náš ledový čaj 0,35 L
60
Mimosa
120
Káva Espresso | Batch brew | Cappuccino
60 | 65 | 70
Čaj Ibišek | Zelený | Černý
80
NEDĚLNÍ BRUNCH
10.30 - 14.00
Menu
Ham ’n’ eggs 1 | 3 | 7 | 10, chorizo, hlíva ústřičná, pažitka, nakládaná hořčice, brioška
155
Topinka z kváskového chleba 1 | 7 | 8 | 11bryndza, pečená cherry rajčata, cuketa a semínka
155
French toast z vánočky 1 | 3 | 7 | 8máta, zakysaná smetana, zkaramelizované meruňky
155
Smažená gouda 1 | 3 | 7 | 9 | 10salát z pečených brambor a ředkviček, nakládaná kedlubna, zauzená tatarka
195
Svíčková 1 | 3 | 7 | 9 | 10hovězí maso, napařovaný knedlík, brusinky, iberico špek
345
Hrstková polévka 7 | 9
65
Jsem rád, že se můžu podílet na nové kapitole gastronomie v Jeseníkách. Vytvoření kuchyně v PERKu je pro mě další výzvou a návratem do rodného města. Ve spolupráci s místními dodavateli vám připravíme menu, které Vás bude bavit. Naše jídla spojují české suroviny a současné trendy gastronomie.
Cukrárna
Sladká dvoutečka
Od úterý do soboty vám servírujeme dezerty z naší cukrárny, kterou vede šéfcukrářka Pavla Krmelová. Nechte se rozmazlovat sladkou nabídkou postavenou na českých ingrediencích nebo si objednejte krásný dort pro výjimečnou příležitost. K dezertům vám připravíme výběrovou kávu z šumperské pražírny Pikola.