Restaurace

Restaurace s otevřenou kuchyní zaměřená na sezónní a české suroviny
Kontakt
+420 733 538 081
restaurace@hotelperk.cz
Kuchyň
11.30–14.00|17.00-21.00
Obědy
11.30 - 14:00
28. 11. - 1. 12.
Polévka dne
55 Kč
Telecí Stroganoff, smažené brambory s libečkem a uzenou paprikou 1, 7, 9, 10
245 Kč
Paprikový lusk s mletým vepřovým masem, rajská omáčka, knedlík 1, 3, 7, 9, 10
185 Kč
Pečené zelí, houbová omáčka a smažená pohanka 1, 7, 9
175 Kč
Večerní menu
17.00 - 21.00
Malá jídla
Jehněčí brzlík s květákem, drožďová omáčka, opečený amaranth a mák 1,7,9,10
245 Kč
Smažený nakládaný kapr na lokších, rebarbora, petrželkový salát s červenou cibulí a koprem 1,4
225 Kč
Rybí smetanová polévka, sušená a zelená kvašená rajčata, brioška 1, 3, 4, 7, 9
135 Kč
Kváskový chleba na ohni, kořeněné máslo se sádlem, taveňák z farmářského sýru 1, 3, 7, 10
125 Kč
Velká jídla
Grilovaný topinambur a pórek, bramborová pěna, pažitka, lískové ořechy, pošírované vejce a vyzrálý kozí sýr 3,7,8,9
285 Kč
Grilované papričky plněné kukuřicí, papriková marmeláda, libeček a kukuřičná pěna 9,10
265 Kč
Pstruh, bramborové noky a kedlubnové zelí, rybí omáčka se zeleným pepřem, kopr 1,3,4,7,9
385 Kč
Kuřecí supreme, brambory a růžičková kapusta s hnědým máslem, kapary 7,9
385 Kč
Jehněčí pečená kýta, jehněčí ragú na rajčatech, plněná těstovina a nakládaná rajčata 1,7,9
425 Kč
Vepřová pluma, meruňky, grilované mrkve, hořčice v medu 7,10
455 Kč
Telecí hřbet, pečené brambory a topinambur, bramborová pěna, brynza 1,3,7,9
565 Kč
Dětská jídla
Kuřecí z grilu, brambory s pažitkou, kuřecí omáčka 7, 9
135 Kč
Bramborové noky a omáčka ze sýru Gran Moravia, pažitka 1, 7
135 Kč
Cukrárna
Mražený žloutkový krém s mákem, pěna z bílků a třešně v rumu 10
135 Kč
Kokina 1, 3, 7, 8tři malé zákusky
125 Kč
Dezerty z naší vitríny vyberte si z každodenní nabídky čerstvých dezertů od našich cukrářek
Ochutnejte více
Kváskový chleba a náš tavený sýr
Jehněčí brzlík, květák, droždí
Grilovaná mrkev, lískové ořechy, meruňka, brynza
Telecí, topinambur, jablko, hořčice
Mák a třešně
800 Kč
Ochutnejte ještě více
Kváskový chleba a náš tavený sýr
Lokše s kaprem, rebarbora, petržel, červená cibule
Řepa, mák, cibule, kopr
Jehněčí brzlík, květák, droždí
Grilovaná mrkev, lískové ořechy, meruňka, brynza
Telecí, topinambur, jablko, hořčice
Mák a třešně
1150 Kč

O restauraci
V jednoduchosti je chuť.

Přijďte ochutnat současnou českou kuchyni. U nás je jednoduchost a chuť na prvním místě.
Jsem rád, že se můžu podílet na nové kapitole gastronomie v Jeseníkách. Vytvoření kuchyně v PERKu je pro mě další výzvou a návratem do rodného města. Ve spolupráci s místními dodavateli vám připravíme menu, které Vás bude bavit. Naše jídla spojují české suroviny a současné trendy gastronomie.

Sdílené menu
U jednoho stolu
Mimo tradiční servírování si naše jídla můžete vychutnat s přáteli také ve sdíleném menu.

Grilování
Zážitek z ohně
Pro přípravu našich jídel rádi využíváme oheň legendárního grilu Josper. Pokrm tak získá nezaměnitelnou strukturu, chuť a šťavnatost, čehož nelze žádnou jinou úpravou dosáhnout.

Večeře
Atmosféra večera
Užijte si kulturu gastronomie v ambientní atmosféře, kterou pro PERK navrhlo studio Lucie Koldové. Jídlo připravené v otevřené kuchyni, přátelská obsluha, dobré víno, míchané nápoje a dezerty z naší cukrárny, to je večeře v PERKu.

Cukrárna
Sladká dvoutečka
Od úterý do soboty vám servírujeme dezerty z naší cukrárny, kterou vede šéfcukrářka Pavla Krmelová. Nechte se rozmazlovat sladkou nabídkou postavenou na českých ingrediencích nebo si objednejte krásný dort pro výjimečnou příležitost. K dezertům vám připravíme výběrovou kávu z šumperské pražírny Pikola.